Menu
PRZYSTAWKI
Parmigiana
Parmigiana – wyśmienita zapiekanka z bakłażanów, pomidor i mozzarelli.
Zapiekane Muszle Św. Jakuba
Tatar z łososia
Tatar z łososia podany na kremie z burraty z ananasem, czarnym sezamem i świeżą miętą
Aromatyczna focaccia
Aromatyczna focaccia z toskańską oliwą extra vergine.
Sycylijski tatar z tuńczyka
Sycylijski tatar z tuńczyka – tuńczyk, kapary, oliwki, pomidorki koktajlowe Pachino
Mule duszone na białym winie podne z grzankami
Mule duszone na białym winie podne z grzankami
Szynka Parmeńska z mozzarellą z mleka bawolego DOP.
Szynka Parmeńska z mozzarellą z mleka bawolego DOP.
Tatar wołowy z chrupiącym lejącym się żółtkiem
Fantastyczny tatar wołowy z chrupiącym lejącym się żółtkiem.
Vitello tonnato
Vitello tonnato – cienko krojona cielęcina podana w aksamitnym sosie z tuńczyka z kaparami
SAŁATKI
Sałatka z Gruszką, Orzechami Włoskimi i Gorgonzola
Sałatka z kopru włoskiego
Sałatka z kopru włoskiego, pomarańczy, oliwek Taggiasche i łososia wędzonego
Sałatka z owoców morza
Sałatka z owoców morza (ośmiornica, mątwa, kalmar, krewetki) z ziemniakami i świeżą rukolą
Sałatka z krewetkami w kremowym sosie
Sałatka z krewetkami w kremowym sosie z szafranem i imbirem z grillowanym awokado
ZUPY
Delikatny krem z pomidorów
Delikatny krem z pomidorów z liguryjskim pesto.
Aksamitny krem z porów z krewetkami grillowanymi
Aksamitny krem z porów z krewetkami grillowanymi
Zupa borowikowa
Zupa borowikowa aromatyzowana białą truflą pod płaszczykiem z ciasta francuskiego.
Krem z fasoli
Krem z fasoli podany z makaronem i chrupiącym bekonem.
PIERWSZE DANIA
Prawdziwa Carbonara
Prawdziwa Carbonara (ser owczy pecorino DOP, chrupiące policzki wieprzowe)
Spaghetti cacio e pepe
Spaghetti cacio e pepe z serem pecorino Romano DOP, świeżym pieprzem
Spaghetti z małżami w białym winie
Spaghetti z małżami w białym winie
Spaghetti z owocami morza
Spaghetti z owocami morza zapiekane w pergaminie z pomidorkami cherry
Penne w sosie pomidorowym
Penne w sosie pomidorowym z pikantną papryczką
RĘCZNIE ROBIONE MAKARONY
Domowe tagliatelle podane z ragu według przepisu San Lorenzo
Domowe tagliatelle podane z ragu według przepisu San Lorenzo.
Lasagne San Lorenzo
Lasagne San Lorenzo z ragu i mozarellą
Czarne tagliolini
Czarne tagliolini barwione atramentem z kłamarnicy ręcznie robione z ośmiorniczkami, pomidorkami i liguryjskim pesto
Czarne ravioli z nadzieniem ze świeżego łososia
Czarne ravioli z nadzieniem ze świeżego łososia
Tagliatelle ręcznie robione z krewetkami i cukinią
Tagliatelle ręcznie robione z krewetkami i cukinią.
Czerwone domowe kopytka w kremowym sosie
Czerwone domowe kopytka w kremowym sosie parmigiano prażonymi migdałami
Canelloni nadziewane farszem mięsnym
Canelloni nadziewane farszem mięsnym ze szpinakiem w sosie beszamelowym
Pasta al Torcchionio z kremem serowym
Pasta al Torcchionio z kremem serowym, rukolą i chrupiacym bekonem i serem ricotta z Sardynii
Maltagliati z białym ragu z perliczki
Maltagliati z białym ragu z perliczki
Ravioli z nadzieniem z labraska i sera ricotta
Ravioli z nadzieniem z labraska i sera ricotta podane w kremowym sosie z krewetkami i obecnymi tymiankiem
Agnolotti z sekretnym nadzieniem naszego Szefa
Agnolotti z sekretnym nadzieniem naszego Szefa z klarowanym masłem aromatyzowane białą truflą
Tagliatelle w delikatnym sosie czerwonymi sycylijskimi krewetka
Tagliatelle w delikatnym sosie czerwonymi sycylijskimi krewetkami
Domowe kopytka w kremowym sosie z borowikami
Domowe kopytka w kremowym sosie z borowikami
RYBY I OWOCE MORZA
Półmisek chrupiących owoców morza z cukinią
Półmisek chrupiących owoców morza z cukinią (ośmiornica, kalmary, krewetki, kałamarnica)
Dorada gotowana na parze
Dorada gotowana na parze podana z delikatnym ragu z krewetek i warzyw
Pieczony łosoś z grillowanymi warzywami
Pieczony łosoś z grillowanymi warzywami i opiekanymi ziemniakami.
Ośmiornica z grillowanymi warzywami
Ośmiornica z grillowanymi warzywami i opiekanymi ziemniakami.
Tuńczyk w czarnym sezamie
Tuńczyk w czarnym sezamie z oliwkami, suszonymi pomidorami i kaparami o smaku śródziemnomorskim
Sola w delikatnym sosie cytrynowym
Sola w delikatnym sosie cytrynowym z natką pietruszki podana z ziemniakami
Filet z labraska w białym winie
Filet z labraska w białym winie z kaparami, oliwkami, pomidorkami cherry i ziemniakami
Labraks pieczony w soli morskiej
Labraks pieczony w tylko morskiej z sałatą i zielonym sosem / 400g.
Dorada / labraks z grilla z sałatką z kopru włoskiego
Dorada / labraks z grilla z sałatką z kopru włoskiego i opiekanymi ziemniakami
Krewetki Argentyńskie (5 szt.)
Krewetki Argentyńskie (5 szt.) w lekkim sosie z białego wina ze świeżymi pomidorkami cherry
DANIA MIĘSNE
Stek wołowy z rozmarynem (200 gr)
Stek wołowy z rozmarynem podany z opiekanymi ziemniakami. (200g)
Grillowana pierś z kaczki
Costata - stek wołowy z grilla
Stek z żeberka - wołowy stek z grilla, odkryty z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą.
cena podana jest za 100g
Fiorentina T-bone stek wołowy z grilla
Fiorentina T-bone stek wołowy z grilla podana z ziemniakami pieczonymi z rozmarynemi grubą solą.
cena podana jest za 100g
Polędwiczka wieprzowa nadziewana orzechami
Polędwiczka wieprzowa nadziewana orzechami włoskimi podana z cebulkami w occie balsamicznym i ziemniakami pieczonymi z rozmarynem.
Tagliata z polędwicy wołowej
Tagliata z polędwicy wołowej zapiekana w piecu w najlepszym wykonaniu naszego Szefa kuchni.
Policzki wołowe w sosie Barolo
Policzki wołowe w sosie Barolo podane z puree ziemniaczanym.
Kotlet drobiowy SAN LORENZO
Kotlet drobiowy SAN LORENZO z ziemniakami opiekanymi w piecu.
DODATKI
Ziemniaki z pieca z rozmarynem
Ziemniaki z pieca z rozmarynem.
Szpinak z oliwą extra vergine i czosnkiem
Szpinak z oliwą extra vergine i czosnkiem.
Warzywa grillowane z czosnkiem i natką pietruszki
Warzywa grillowane z czosnkiem i natką pietruszki.
Mix sałat
Mix sałat ze świeżymi warzywami i oliwkami Taggiasche.
Dolci
Sorbet malinowy z szampanem
Sorbet malinowy z szamponem
Delikatne migdałowe rurki
Delikatne migdałowe rurki nadziewane czekoladą w trzech smakach.
Mus śmietankowy podany na kremie owocowym.
Mus śmietankowy podany na kremie owocowym.
Tiramisù
Ananas podany na serniku
Ananas podany na serniku z czekoladowymi ciasteczkami i świeżą miętą.
Ciepły torcik czekoladowy
Ciepły torcik czekoladowy z kremem waniliowym i lodami truskawkowymi.